Pekka Holma, Pata Degerman ja Timo Moilanen

Pekka Holma, Pata Degerman ja Timo Moilanen

Huippu Kuningatar Maudin maalla Etelämantereella 
- löytää, saavuttaa ja kiivetä

Kuningatar Maudin maa käsittää noin 2 500 000 km² enimmäkseen ikijään peittämää Etelänapamannerta. Jyrkkäpiirteiset vuoret puhkovat harvakseltaan muuten autiota maisemaa muodostaen mahtavia vuorirykelmiä keskelle ääretöntä jäälakeutta. Jylhimmät huiput muodostavat 500-700 metrisiä jyrkkiä kallioseinämiä. Vain muutamat vuoret ovat tunnettuja, suurin osa alueesta on tutkimatonta seutua.

Retkikunnan tavoitteena on löytää, saavuttaa ja kiivetä yksi näistä piikkimäisistä vuorista. Alue on suunnattoman iso eikä siitä ole olemassa juuri muuta tietoa kuin kartat. Sopivan vuoren löytäminen ja sen juurelle pääseminen on projektin ensimmäinen osa. Vuoren kiipeäminen ja huipun tavoittaminen on suuren arktisen seikkailun toinen osa ja tavoite.

Matkan alkaa 16.11.2013 ja kestää noin neljä viikkoa. Lähtöhetkeä ennen ohjelmaan on mahtunut määrätön määrä suunnittelua, yhteistyötä, harjoittelua ja loputtomien ongelmien muuttamista vain hoidettaviksi asioiksi. Tavoite on olemassa ja selvä, hieno arktinen seikkailu on alkanut.
[/column]

Retkikunnan jäsenet

Patrick ”Pata” Degerman
retkikunnan johtaja

Suomen ainoa löytöretkeilijä on kiipeillyt kaikilla mantereilla mm. viidelletoista ennenkapuamattomalle vuorelle ja käynyt kuudella alueella, jossa ihminen ei aiemmin ole ollut. Pata on myös nimennyt kolme vuorta, joista yksi on Etelänapamantereella sijaitseva Mt. Sisu. Hän on pidetty motivaatioluennoitsija, joka valittiin Vuonna 2006 Vuoden puhujaksi.

Motto: ”Koskaan ei ole täysin sopiva hetki toteuttaa unelmiasi, joten tee se nyt.”

Timo Moilanen
Yhteydet ja yhteistyökumppanuudet (49v)

Urheilu- ja outdoor-mies, joka matkaa nyt ensikertaa Etelämantereelle asti. Siviilissä myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, jonka tehtävänä on ollut kasata euroja retkikunnan kassaan. Pitää jalat tiiviisti jään pinnalla Base campissä vastaten mm. retkikunnan yhteyksistä ulkomaailmaan.

Motto: ”Why not?”

Pekka Holma
Varusteet (46v)

Pekka on seikkaillut luonnossa koko ikänsä meloen, kiipeillen, hiihtäen ja patikoiden. Etelämantereella hän on käynyt kaksi kertaa aiemmin. Vuonna 2006 hän kiipesi ja nimesi yhdessä Patan kanssa Mount Finlandian Etelämantereella Kuningatar Maudin maalla. Haasteellisin Pekan projekteista on ollut Huippuvuorten ympärimelonta vuonna 2009.

Motto ”luonnossa ei ole kuin kauniita satuja”