Huippu Kuningatar Maudin maalla Etelämantereella
- löytää, saavuttaa ja kiivetä -

Kuningatar Maudin maa (norj. Dronning Maud Land) on Antarktiksen osa, rajoittuen Stancomb-Willsin (20°W) ja Shinnanin jäätiköihin (44°38′E). Alue käsittää noin 2 500 000 km² enimmäkseen ikijään peittämää Etelänapamannerta. Täällä jyrkkä piirteiset vuoret puhkovat harvakseltaan muuten autiota maisemaa muodostaen mahtavia vuorirykelmiä keskelle ääretöntä jäälakeutta. Vain muutamat vuoret ovat tunnettuja, suurin osa alueesta on tutkimatonta seutua.

Jylhimmät huiput muodostavat 500-700 metrisiä jyrkkiä kallioseinämiä. Retkikunnan tavoitteena on löytää, saavuttaa ja kiivetä yksi näistä piikkimäisistä vuorista. Alue on suunnattoman iso eikä siitä ole olemassa juuri muuta tietoa kuin kartat. Sopivan vuoren löytäminen ja sen juurelle pääseminen on projektin ensimmäinen osa. Vuoren kiipeäminen ja huipun tavoittaminen on suuren arktisen seikkailun toinen osa ja tavoite.

Matkan alkaa 16.11.2013 ja kestää noin neljä viikkoa. Lähtöhetkeä ennen ohjelmaan on mahtunut määrätön määrä suunnittelua, yhteistyötä, harjoittelua ja loputtomien ongelmien muuttamista vain hoidettaviksi asioiksi. Tavoite on olemassa ja selvä, olemme jo matkalla.

kartta